Finská polévka

28. září 2008 v 11:25 | výtlems.kissa |  finská kuchyně
Indegrience:
10 kuliček celého černého pepře, 1/4 ks celeru, 750 g hovězích hrudí, 1/4 ks pórku, 1 pastinák, 5 brambor, 1 bobkový list, 1 l vody, 2 mrkve, sůl
Postup:
Vodu osolíme. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a vložíme do vody. Vodu s masem přivedeme k varu. Odstraníme pěnu, dáme všechno koření, zmírníme plamen a hrnec s masem přikryjeme poklicí. Podle potřeby přilijeme trochu vody. Pěnu průběžně odstraňujeme. Žebro vaříme minimálně 90 minut.
Zatím si očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Kořenovou zeleninu přidáme k masu a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Pak polévku odstavíme, žebra vyjmeme, necháme trochu vychladit obereme z nich maso.
Do polévky vložíme maso, přidáme brambory a pórek a vaříme už jen do té doby, než změknou brambory. Polévku ještě dochutíme.
Finskou hovězí polévku podáváme s čerstvým chlebem.
zdroj
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Městský útulek pro toulavá a opuštěná zvířata Děčín